Ljubavna pesma na klaviru

No Comments

Ljubavna pesma na klaviru za venčanje ima posebno značenje za mladence.

To je “ona njihova“uz koju su se upoznali, zavoleli, prvi put poljubili… pesma koja u njima budi duboku emociju i lepe uspomene. Ona se najčešće svira kao prvi ples mladog para ili prilikom njihovog ulaska.

Ako želite da izađete iz standardnih okvira i priredite pravo iznenađenje ne samo za mladu već i za sve goste, naučite da svirate ljubavnu pesmu za vaše venčanje. Sa prvim akordima omiljene pesme vaša lepša polovina osetiće se posebnom, a taj mali trenutak romantike zauvek će pamtiti.

Ljubavna pesma na klaviru

ljubavna pesma na klaviru

U kraljevstvu instrumenata klavir ne samo da je jedan od najvećih instrumenata na kojem možete svirati, već sa svojih 88 dirki raspoređenih na 7 oktava on pruža tako moćan i duboki zvuk kao nijedan drugi instrument.

Od najjednostavnije melodije do najkomplikovanijih kompozicija, klavir pretvara i mlade i stare, i amatere i profesionalce u velike muzičare te je pravi instrument na kome ćete odsvirati ljubavnu pesmu na vašem venčanju.

Muzički centar Allegro rado će vam pomoći da svoj dan učinite vrednim pamćenja.

Kako najlakše da naučite da svirate ljubavnu pesmu na klaviru ako ste početnik?

Ako nikada niste svirali klavir, ali ste oduvek hteli da naučite, ljubavna pesma na klaviru za venčanje je odlična prilika.

Časovi klavira za odrasle u muzičkom centru Allegro učiniće da na jednostavan i lak način savladate pesmu koju želite da posvetiti svojoj nevesti.

Pre nego što krenete sa učenjem morate upoznati instrument.

Profesor će vam u najkraćim crtama objasniti delove klavira i kako se proizvodi zvuk na njemu.

Belim dirkama su predstavljeni dijatonski tonovi C, D, E, F, G, A i H, a crnim se sviraju povišeni dijatonsiki tonovi.

Tri pedale služe da se zvuk obogati. Najčešće se koristi desni pedal i njime se postiže prirodno vibriranje žica i slobodna rezonancija među njima. Levi pedal se koristi za postizanje mekog i baršunastog zvuka, dok se srednji retko koristi i njegovi efekti zavise od proizvođača.

ljubavna pesma na klaviru

Prva lekcija jeste držanje, odnosno pravilno sedenje.

Sednite na središte klupe, tačno ispred sredine klavijature, pri čemu obavezno pazite da je držanje tela uspravno, sa težinom prema napred. Zatim položite prste na klavijaturu i udaljite klupu od klavira kako bi vam laktovi bili blago savijeni. Održavajte prirodnu zakrivljenost svojih prstiju na klavijaturu.

Tek sada ste spremni da osetite dirke i proizvedete osnovni ton.

Da biste naučili da svirate ljubavnu pesmu na klaviru za vaše venčanje potrebna je potpuna posvećenost

ljubavna pesma na klaviru

Pamćenje nota i akorda je teško, naročito za početnike. Da biste olakšali učenje ljubavne pesme za vaše venčanje podelite je na manje delove i zasebno uvežbavajte svaki.

Fokusirajte se na tačnost, a ne na brzinu.

Imajte u vidu da se brzina izvođenja stiče praksom. Zato, da biste savršeno naučili da svirate ljubavnu pesmu za vaše venčanje počnite na vreme sa časovima klavira i predano vežbajte svakog dana. A mi smo sigurni da ćete svoju mladu ostaviti bez teksta kada čuje pesmu koju ste joj pesvetili.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Muzički centar Allegro

Mi smo muzički centar koji pruža časove klavira za decu i odrasle i fokusirani smo na indivisualne časove uz pomoć kojih dolazite do odličnih rezulatata za kratko vreme.

Želite da nam postavite neko pitanje?

Popunite našu online formu i pošaljite nam pitanje, sugestiju ili neku kritiku. Tu smo za vas da vam pomognemo da zakoračite u predivni svet muzike :)

More from our blog

See all posts

Leave a Comment