Klavir kao magični instrument

No Comments

Klavir je magični muzički instrument koji vam pružaju opuštajuće i umirujuće iskustvo, bilo da slušate ili svirate ovaj predivni instrument.

klavir

Postoje mnogobrojne prednosti koje mogu da se dobiju od učenja klavira, kako za odrasle, tako i za decu, uključujući razvoj mozga, oslobađanje od stresa, koordinaciju delova tela i mnoge druge. Kada deca nauče da sviraju klavir u ranom dobu, razvijaju raznovrsne veštine, a lekcije klavira daju im razne bihejvioralne i zdravstvene prednosti koje će ostati sa njima tokom celog života.

Muzička radionica Allegro sa posebnom pažnjom pristupa svakom svom učeniku, kojeg god uzrasta da je, i svakom notom koju proizvedemo na klaviru trudimo se da dotaknemo dušu našeg učenika.

Osim neverovatnog osećaja koji vam note klavira pružaju, postoje mnogobrojne prednosti učenja sviranja na klaviru. U ovom blogu, izdvojićemo najznačajnije.

Klavir povoljno utiče na vase zdravlje

Jedna od pogodnosti koju klavirski predavači pružaju deci u mladosti su razvoj mozga i mentalnog zdravlja. Kada deca počinju da sviraju klavir, stimulišu se različite oblasti njihovog mozga.

klavir

Časovi klavira za decu imaju zadatak da kod njih koordiniraju više delova tela.

Polaznici imaju zadatak da istovremeno čitaju note i pomeraju svoje prste preko dirki.

Svi delovi i tonovi se sviraju drugačije i stoga učenje klavira razvija njihove mentalne sposobnosti.

Pored toga, vašem uhu ništa ne prija više od muzike, posebno klasičnih nota.

Kada deca počinju da sviraju klavir, to im omogućava da izraze svoje emocije, strahove, ljubav I čežnje.

Izražavanje emocija kroz ovaj instrument pomoći će im u oslobađanju stresa iz njihovog uma i tela.  To će im pružiti osećaj opuštenosti i relaksiranosti.

Ne samo to, kada oni počnu da sviraju, vi ćete biti svedoci velikog poverenja u njih i osećanja ispunjenja koja će podići  njihov moral i samopoštovanje.

Pomoć u učenju

Ispitano je i dokazano kroz različita istraživanja da deca koja znaju da sviraju klavir imaju mnogo više uspeha u školovanju i učenju..

Činjenica je da klavir povećava koncentraciju kod dece i njihovu pažnju na časovima.

klavir

Nedavna istraživanja su pokazala da pozitivno utiče na opšti, bihejvioralni i kognitivni razvoj. Kada su testirani, učenici sa znanjem o instrumentu kao što je klavir, došli su do zaključka da takva deca  mnogo više postižu u različitim oblastima učenja od druge dece svog uzrasta.

Takođe, deca koja sviraju neki instrument imala su mnogo bolje ocene, posebno iz matematike i onih  predmeta koji zahtevaju veštine rešavanja problema.

Podizanje samopouzdanja

Nije lako naučiti dete da svira klavir, to je dugotrajan proces , koji zahteva dosta upornosti i vežbe.

Sami ćete međutim, posle nekog vremena biti svedok toga, da kada nauči određeni ton ili pesmu, njegovo samopouzdanje će znatno da poraste.

Učenje je korisno iskustvo. Naučeni ton i melodija daje osećaj zadovoljstva i pobede, što je kod dece veoma bitno.

Ohrabrite svoje dete i pružite mu podršku, jer klavir je ljubav a muzika je život.

 

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Muzički centar Allegro

Mi smo muzički centar koji pruža časove klavira za decu i odrasle i fokusirani smo na indivisualne časove uz pomoć kojih dolazite do odličnih rezulatata za kratko vreme.

Želite da nam postavite neko pitanje?

Popunite našu online formu i pošaljite nam pitanje, sugestiju ili neku kritiku. Tu smo za vas da vam pomognemo da zakoračite u predivni svet muzike :)

More from our blog

See all posts

Leave a Comment